IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ замряха в очакване на политическа развръзка*

Nasdaq Composite обаче обнови 13-годишния си връх

18:21 | 15.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Индексите в САЩ замряха в очакване на политическа развръзка*

Основните фондови индекси в САЩ търсят обща посока в началото на сесията при минимални отклонения, докато инвеститорите остават съсредоточени върху развитието на политическите преговори във Вашингтон за тавана по дълга на страната и бюджета за новата финансова година, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,18% до 15 274,23 пункта, воден от акциите на IBM, които поевтиняват с 1,1% до 184,92 долара за брой, и тези на McDonald's, губещи също 1,1% до 93,70 долара.

Standard & Poor's 500 изтрива 0,09% до 1 708,58 пункта, като повечето от ключовите му подсектори са на негативна територия начело с финансовите компании и тези за производство на стоки за масова употреба.

Nasdaq Composite обаче напредва с 0,07% до 3 817,92 пункта, изкачвайки нов 13-годишен връх, а от началото на годината е спечелил близо 22%.

„Пазарите ще наблюдават импулса в бизнеса с ипотеки, особено след спада в обемите на рефинансиране, отчетени в резултатите на JPMorgan Chase и Wells Fargo през тази седмица“, пишат в своя бележка от днес анализаторите на Deutsche Bank Джим Рийд и Антъни Ип.

Водачът на мнозинството на Републиканската партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Ерик Кантор заяви, че законодателите от политическата сила ще проведат закрита среща днес.

Очаква се те да предложат законопроект за деблокиране на дейността на правителството чрез финансирането му до 15 януари и за повишаване на тавана по дълга до 7 февруари в замяна на различни отстъпки, свързани със Закона за достъпното здравеопазване, приет през 2010 г. и познат и като Obamacare. Сред тях вероятно ще бъдат двугодишно отлагане на противоречивия данък върху медицинското оборудване и преразглеждане на част от заложените постановки в Obamacare.

Темпото на ръст на производствения сектор в щата Ню Йорк се е забавило максимално за последните 5 месеца през октомври, стана ясно от данни на подразделението на американския Федерален резерв в щата. Индексът за условията за бизнес, изчисляван от Фед, се е понижил до 1,5 пункта от 6,2 пункта през септември.

Пазарната капитализация на Citigroup остава почти без промяна, свивайки се с 0,06% до 49,57 долара за акция, след като печалбата и приходите на банковия гигант за третото тримесечие останаха под очакванията на анализаторите.

Акциите на Coca-Cola губят 0,1% от стойността си до 37,87 долара за брой заради ръста на тримесечната печалба на компанията, след като силните продажби на напитки помогнаха за компенсиране на ефектите от натиска върху световната икономика.

Пазарната капитализация на Johnson & Johnson, бившият компонент на Dow Jones, се разширява с 0,6% до 90,33 долара за акция, след като компанията надхвърли предварителните предвиждания за тримесечна печалба и приходи и повиши прогнозата си за годишна печалба.

Акциите на Apple прибавят 0,8% към стойността си до 499,95 долара за брой, след като бе съобщено, че дългогодишният главен изпълнителен директор на Burberry Анджела Арендс поема поста на старши вицепрезидент по продажбите на дребно и онлайн магазините в компанията и ще бъде пряко подчинена на Тим Кук. Пазарната капитализация на Burberry се свива с над 7,2% и е най-големият губещ в лондонския бенчмарк FTSE 100 в резултат на оповестяването на новината.

*Актуално към 17,40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още