IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FedEx отново отчете по-ниска печалба от очакванията

Слабите световни икономически условия и силният долар са се отразили отрицателно на финансовите резултати на компанията

15:57 | 16.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания за куриерски услуги FedEx отчете в сряда печалба без единични ефекти под очакванията на анализаторите, след като слабите световни икономически условия и силният долар натежаха на резултатите, съобщава CNBC.

Базираната в Мемфис компания отчете нетна печалба от 692 млн. долара за първото тримесечие от фискалната 2016 година, или 2,42 долара на акция, което е с 6% повече от печалбата от 653 млн. долара, или 2,26 долара на акция, от миналата година. Приходите възлизат на 12,3 млрд. долара.

Акциите на FedEx поевтиняха в предпазарната търговия веднага след обявлението.

Компанията очакваше печалба от 2,46 долара на акция и приходи от около 12,3 млрд. долара.

По-рано в сряда FedEx заяви, че ще повиши няколко от тарифите си за превоз на товари от януари и ще увеличи допълнителната такса за свръхголеми пакети от ноември.

Тарифите за превоз FedEx Express, FedEx Ground, FedEx Home Delivery и FedEx Freight ще се вдигнат средно с 4,9% от 4 януари.

FedEx заяви, че таксите SmartPost също ще бъдат променени, но не разкри с колко точно.

Допълнителната такса за пакети по услугата FedEx Ground, които са над определени размери и тегло, ще бъдат увеличени до 110 долара от 57,50 долара на 2 ноември. Базираната в Мемфис компания заяви във вторник, че налага тази промяна, тъй като хората пращат по-големи и по-тежки пакети, а доставките до жилищата са намалели.

Във вторник конкурентът на компанията United Parcel Service заяви, че ще наеме между 90 хил. и 95 хил. души – подобно на миналата година, за да се справи с доставките по време на празничния сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още