IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси се пребориха за минимален ръст

Акциите намериха подкрепа след прекратяването на кампанията за референдума във Великобритания

23:16 | 16.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Опасенията за последиците от излизане на Великобритания от Европейския съюз и въздържаните изказвания на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън се отразиха първоначално негативно  на търговията на Wall Street, но в последните часове индексите се възстановиха от по-ранните загуби.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average за кратко отчете спад от над 150 пункта, като Goldman Sachs натежа най-много на измерителя. В края на краищата обаче водещият индекс приключи сесията с ръст от 0,53% до 17733,10 пункта. Широкият индекс S&P 500 отчете ръст от 0,31 на сто до 2077.99 пункта, като енергийният сектор се представя най-незадоволително от всички 10 сектора. Технологичният Nasdaq 100 спечели 0,21% до 4844,92 пункта. 

Акциите намериха подкрепа, след като двете страни в дебата за референдума във Великобритания прекратиха кампанията си за деня, след като британският депутат Джо Кокс почина след атака срещу нея с огнестрелно оръжие и нож. Британският паунд се засили благодарение на спекулации за това, че този факт може да засили позициите на противниците на Brexit.

По-рано през деня Японската централна банка обяви, че оставя лихвените си проценти без промяна. Решението до голяма степен беше очаквано, но въпреки това йената поскъпна с около 2%. Повишението беше ограничено до малко под 2 на сто на ниво около 104 йени за долар. По-рано валутата достигна най-високите си нива от есента на 2014 г. - 103,58 йени за долар.

Според редица експерти пазарна реакция показва, че инвеститорите се съмняват в това, доколко банката в Токио наистина е решена да се справи с проблемите пред икономиката като слабата инфлация и скъпата валута.

Очаквано, нямаше промяна и в паричната политика на централните банки в Швейцария и Великобритания.

 Коментар на Сю Кийнан за борсовата сесия вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още