IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq покори нов исторически връх

Петролните пазари изпратиха най-добрата си седмица за последните четири месеца, като основните сортове петрол поскъпват с повече от 6%

23:30 | 12.08.16 г.
Nasdaq покори нов исторически връх

С разнопосочно движение затвориха водещите индекси на фондовите пазари в САЩ. Dow Jones и S&P 500 записаха слаби понижения, но Nasdaq продължава с положителната си сесия и записва нов рекорд на стойността си.

Технологичният индекс записа и седма поредна седмица с повишения, което е най-дългата серия от 2012 година насам, изчислява CNBC. В четвъртък и трите водещи индекса на Wall Street затвориха с рекордно високи стойности, което не се беше случвало от 1999 година. 

Днес обаче инвеститорите се повлияха от разочароващите данни за търговията на дребно в САЩ, които повдигат въпроса дали Федералният резерв ще пристъпи към повишаване на лихвата, предаде CNBC.

Влияние оказа и случващото се на петролните пазари. Основните сортове записаха най-добрата си седмица през последните четири месеца. Лекият суров петрол поскъпна с 2,3% до 44,49 долара за барел, което представлява седмичен ръст от 6,4 на сто, изчислява Market Watch.

Европейският сорт Brent затвори седмицата с цена от 46,97 долара за барел или с 6,1% по-скъпо спрямо предходната седмица. В сесията сортът поскъпна с 2 на сто.

Dow Jones се понижи с 0,2% до 18 576,47 пункта. За загубата допринесе представянето на IBM. Компанията загуби почти процент от цената на акциите си и затвори търговията при 161,95 долара за брой. Индексът на сините чипове записва незначителен седмичен ръст.

За S&P 500 понижението днес е в рамките на 0,08% до 2 184,05 пункта. За Nasdaq ръстът днес е от 0,09 на сто до 5 232,9 пункта. Това представлява ръст от 5,3 на сто за седмицата.

Разочароващите данни за икономиката на САЩ причиниха и спад на стойността на щатския долар. Търговията на валутните пазари се извършваше при курс от 1,1163 долара за едно евро, след 1,1138 долара за едно евро в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 09.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още