IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп - "богът" на новите работни места

Новият президент на САЩ скоро ще представи нов законопроект, който да замени здравната реформа на Обама, отрича да е изнудван от Русия

20:08 | 11.01.17 г. 4
<p>
	Доналд Тръмп по време на пресконференцията му в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп по време на пресконференцията му в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп, който встъпва в длъжност на 20 януари, заяви днес на първата си пресконференция след изборите, че ще бъде "най-големият създател на нови работни места, сътворен някога от Бог", предадоха световните агенции.

Той приветства плановете на Fiat Chrysler да разкрие 2 хил. нови работни места в щатите Мичиган и Охайо и отбеляза, че Ford няма да строи завод в Мексико, като ще инвестира в съществуващо предприятие и ще разкрие 700 нови позиции, съобщава БТА.

Тръмп посочи, че ще последват и нови съобщения за съдаване на работни места. "Надявам се, че General Motors ще последва този пример", допълни той.

Новоизбраният президент на САЩ допълни, че иска да върне в САЩ прехвърлените в чужбина дейности на фарцевтичния сектор.

На пресконференцията Доналд Тръмп увери, че вече е отстъпил контрола над своите предприятия на двамата си синове Ерик и Доналд младши за периода на мандата му, обещавайки, че така ще бъдат избегнати конфликти на интереси с президентските му функции. Той показа и документи за прехвърлянето на функциите му на синовете му.

Дъщеря му Иванка също ще скъса връзките с икономическата империя Тръмп, уточни той.

Новоизбраният президент съобщи още, че през почивните дни е отхвърлил предложение за 2 млрд. долара за проект в Дубай.

Доналд Тръмп каза още, че след потвърждаването на номинацията му за здравен министър ще бъде представен и законопроект, който да замени здравната реформа на Барак Обама. Той освен това подчерта, че цените на лекарствата могат да са по-конкурентни, като определи като „убийство“ това, че правителството не преговаря за цените, пише MarketWatch.

Новият президент на САЩ отрече да е изнудван от Русия. Той подчерта, че Русия повече няма да „хаква“ американските институции, но така и не изясни дали действително обвинява Руската федерация за кибер атаките срещу изборите в Страната на неограничените възможности, допълва CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
kloynat
преди 7 години
до номер 1 novak li sam не ти не си новак ти си бомбе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
kloynat
преди 7 години
до номер 1 novak li sam не ти не си новак ти си бомбе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
Sakamano
преди 7 години
Много умно. Обещава нови работни места, когато безработицата и без това спада. Колко ли усилия ще трябва да положи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
novak li sam
преди 7 години
По статията работи: Миглена ИвановаМного е работила. Дори е откривател на нов сектор в икономиката:"Новоизбраният президент на САЩ допълни, че иска да върне в САЩ прехвърлените в чужбина дейности на фарцевтичния сектор."Интересното е, че такъв сектор са открили и в медиапул. бнт, а всиюко тръгва от бта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още