IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нигерия смени ръководството на фондовата си борса

Решението е част от усилията да се възстанови доверието на инвеститорите заради растящите опасения относно проблеми в управлението на борсата

12:31 | 06.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нигерия смени ръководството на фондовата си борса

Комисията за ценните книжа и борсовите операции на Нигерия е уволнила генералния директор на Нигерийската фондова борса Нди Окереке-Онюике и е отстранила председателя на борсата – бизнесмена Алико Данготе, предаде ВВС.

Решението е част от усилията да се възстанови доверието на инвеститорите заради растящите опасения относно проблеми в управлението на борсата.

От комисията са назначили за временно изпълняващ длъжността ръководител на борсата бившият изпълнителен директор на Deloitte за Западна и Централна Африка Еманюел Иказобо.

В четвъртък служителите на борсата са били посрещани на входа от въоръжени полицаи, за да е сигурно, че няма да има съпротива на заповедта на комисията.

Миналия месец ръководителят на финансовия регулатор – Арунма Оте, обяви, че 260 компании и частни лица ще бъдат призовани пред специален трибунал по подозрение в злоупотреби на фондовия пазар в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още