IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредна национализация във Венецуела

Президентът на Венецуела Уго Чавес е наредил отчуждаването на най-големия частен производител на стомана в страната - Siderurgica del Turbio

08:39 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Поредна национализация във Венецуела

Президентът на Венецуела Уго Чавес е наредил национализацията на най-големия частен производител на стомана в страната - Siderurgica del Turbio SA, или Sidetur, в неделя, предаде АР.

Чавес е обявил новината по време на редовното си седмично радио и телевизионно предаване и е заявил, че изземването на активите на компанията е част от стратегията му да превърне Венецуела в социалистическа държава.

Президентът е изпратил военни, които да охраняват седемте завода на компанията и е призовал работниците в тях да съдействат на властите, а не да протестират срещу действията им.

Sidetur, подразделение на Siderurgica de Venezuela SA (Sivensa), произвежда 835 хил. метрични тона стомана годишно, които се пласират на вътрешния пазар и се изнасят за Латинска Америка, Африка, Азия и Европа.

Миналата седмица Чавес нареди придобиването от страна на държавата на венецуелското подразделение на щатския производител на стъклени контейнери Owens-Illinois Inc. По-рано през октомври пък той обяви плановете си да национализира доставчика на земеделски продукти Agroislena CA.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още