IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчо АД ще започне производство на детски пюрета, инвестирайки печалбите си

Дружеството обяви търг за строител на новия цех, като очакваната стойност на строително-монтажните работи е 700 хил. лв.

12:03 | 05.01.11 г. 2
Слънчо АД ще започне производство на детски пюрета, инвестирайки печалбите си

Слънчо АД планира да започне производство на детски пюрета до края на годината, заяви за Investor.bg Десислава Александрова, директор за връзка с инвеститорите в дружеството.

Днес дружеството обяви търг за изграждане на цеха за производство на детски пюрета в седалището на дружеството в гр. Свищов. Крайният срок за оглед на място, закупуване на документация за участие в процедурата и подаване на оферти е 31 януари 2011 г. Обявлението е направено чрез Бюлетин Investor.bg.

Oчакваната стойност на строително-монтажните работи е 700 хил. лв., заяви Александрова за Investor.bg. Очаква се строителството да завърши за 4 месеца.

В момента Слънчо АД не произвежда детски пюрета (детски стерилизирани храни), а основно детски инстантни храни, които представляват храни, които се разтварят във вода.

През деветмесечието на 2010 г. Слънчо АД отчита 3,37% спад на продажбите на годишна база до 3,01 млн. лв. Нетната печалба възлиза на 1,03 млн. лв., като намалява на годишна база с 6,1%. Маржът на печалба е 34%.

Дружеството няма дългосрочни задължения, а текущите са за 147 хил. лв. към 30 септември 2010 г. Текущите активи са за 2,7 млн. лв.

Паричните средства на дружеството към 30 септември 2010 г. са 1,66 млн. лв., които дружеството ще използва за осъществяването на инвестициите си.

В последните 12 месеца има една сделка с акциите на Слънчо АД на Българска фондова борса - София АД, а пазарната му капитализация е 19,2 млн. лв. на база сделка от 31 май 2010 г.

Свързани компании:

Слънчо АД(SLR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
wmbwcm
преди 13 години
Дружеството е добро, но за съжаление преди време направи ИПО в най-неподходящия момент. Може би и за това в момента ликивдността по позицията е изключително ниска, дори за стандартите на БФБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
mpy_yordanov
преди 13 години
Страшно добър марж на печалба, никакви задължения и финансиране на инвестициите със печалбата. Невероятно рядко срещан тип компания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още