IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini ще бори Maserati и Aston Martin със седан

Компанията добавя модел с четири врати към линията си от двуместни автомобили, за да опита да привлече нови клиенти

09:18 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Lamborghini ще бори Maserati и Aston Martin със седан

Италианската автомобилна компания Automobili Lamborghini обяви, че обмисля да добави седан към гамата си от двуместни спортни коли. Причина за това са опитите на фирмата да привлече нови клиенти и да се бори със спада в печалбите.

„Създаването на кола с четири врати е напълно възможен вариант“, заявява изпълнителният директор на Lamborghini Щефан Винкелман в интервю, цитирано от Bloomberg.

Производството на подобен автомобил би позволило на компанията да се бори с конкурентите си Maserati и Aston Martin. Те вече произвеждат коли с четири врати.

Пренасочването на фокуса на италианската компания, която е част от структурата на немския гигант Volkswagen, идва на фона на невъзможността й да се възползва от възстановяването на търсенето в сектора на луксозните возила тази година.

През първата половина на годината Lamborghini има продажби на едва 674 автомобила, което е спад с 18 на сто на годишна база.

До момента компанията никога не е произвеждала седан, макар в историята да има модел с четири места. Той е произвеждан преди 40 години под името Espada, но е свален от производство през 1978 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още