IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's в кожата на Starbucks?

Самостоятелните обекти McCafé са с нов дизайн и менюта

10:18 | 17.09.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: facebook.com/bernard.boutboul</em></p>

Снимки: facebook.com/bernard.boutboul

McDonald's започва да открива нов вид ресторанти в Париж, в които не продава бургери или картофки.

Ресторантът, наречен McCafé, в по-голяма степен прилича на елитно кафе и магазин за десерти, отколкото на ресторант на McDonald's.

Обектът разполага с отворена кухня и 30 места за хранене, съобщава Le Figaro. На интернет страницата си компанията заявява, че се посвещава на продажбата на „кафе и деликатеси".

McCafe продава лакомства и десерти като ореховки, тарталети, тирамису, плодова пита, кифли, мъфини, макарони и сладкиши, както и разнообразие от обикновени и ароматизирани кафе напитки, включително еспресо, макиато и лате.

Върху външната фасада на сградата липсват типичните „Златни арки“ или означения, свързани с McDonald's. Вътре е сложен и хладилен бар за продукти, като кисело мляко (йогурт) и сандвичи.

Обектът по-скоро прилича на вътрешността на кафене Starbucks.

Има и изобилни ястия като препечени бейгъли със сьомга и пастърма, съобщава Grub Street.

McCafé е името на бранда кафенета на McDonald's. Компанията започна да отваря самостоятелни обекти McCafé в градските райони на Канада през миналата година.

Канадските обекти продават кафе, закуски, сандвичи и кроасани, както и ястия като салата с киноа, мандарини и специални сирена, салата с брюкселско зеле и микс от зеленчуци, класически запечено на скара сирене върху многозърнест хляб, и кроасани с ябълка, сирене „Бри“ и мед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още