IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

проф. д-р Красимир Иванов

Ректор на Медицински университет – Варна и председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна

14:26 | 23.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
проф. д-р Красимир Иванов

Проф. д-р Красимир Иванов е ректор на Медицински университет – Варна и е председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна. 

Завършва Медицински университет – Варна. Придобива специалности по обща хирургия и онкология. Специализира висцерална хирургия в Швейцария и лапароскопска колоректална хирургия в Ирландия. Има магистърска степен по Стопанско управление.

Кариерата му започва от Работническа болница – Девня.

През 1990 г. става аспирант, а след това последователно асистент, старши и главен асистент и завеждащ сектор към Катедра по обща и оперативна хирургия на Медицински университет – Варна. През 2003 г. е хабилитиран като доцент към същата катедра и от 2005 г. е неин ръководител. Четири години по-късно става професор към Катедра по обща и оперативна хирургия, анестезиология и интензивно лечение.

От 2012 г. е ректор на Медицинския университет – Варна.

Десет години последователно изпълнява длъжността Изпълнителен директор на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна, след което от 2010 г. е председател на Борда на директорите на същата болница.

Доктор е на медицинските науки от 2008 г.

Проф. Красимир Иванов е новатор в своята област, отговорен за откриването, внедряването и потвърждаването на резултати на множество иновационни методи и технологии, в това число диагностика на ректалния карцином - триизмерна оценка на ендоректалната ехография посредством новосъздаден софтуер, по-късно внедрен във всички съвременни ехографски станции.

Научната му дейност е представена от 314 публикации в международни и български научни издания, в това число и в едни от най-авторитетните като Lancet Oncology, Diseases of Colon and Rectum, American Journal of Surgery, British Journal of Surgery, Radiology, и др.

Член е на Специализирания научен съвет по хирургични болести към Висшата атестационна комисия и на ръководството на Българското хирургично дружество.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още