IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW патентова i3

Поръчките за екологичното возило стартират след месец

12:52 | 01.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Аutomobile-magazine</em></p>

Снимка: Аutomobile-magazine

Новата екологична серия автомобили на BMW ще направи пазарната си премиера през тази година. Първият такъв модел - i3, е вече напълно готов и ще може да бъде поръчван от следващия месец. Това посочва френското издание Аutomobile-magazine, което е успяло да се сдобие със снимки на колата от патентното ведомство.

От изображенията, на които е продуктовата версия на BMW i3, става ясно, че екологичната кола е запазила до голяма степен формите на концепцията от преди 2 години - компактно и високо купе с футуристичен дизайн. Не липсват обаче разлики, най-съществената от които се изразява в появата на задни врати. Те вероятно ще се отварят срещуположно на предните, улеснявайки достъпа до задните седалки.

Промени по задвижването на BMW i3 не се очакват. Също като представените концепти, продуктовата версия ще може да бъде оборудвана с напълно електрически агрегат или електрически агрегат, подпомаган от бензинов генератор. В първият случай - без ДВГ, моделът има автономия между 130 и 160 километра, което го прави предложение основно за града. При версията с генератор пробегът с напълно заредени батерии и пълен резервоар с гориво достига 300 км.

Аutomobile-magazine твърди, че поръчките за BMW i3 ще стартират още следващия месец. Началната цена за напълно електрическата версия е 40 800 евро, а тази с бензинов генератор започва от 44 300 евро.

Следващата кола от тази серия на BMW ще бъде i8.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Скъпички са все още тези коли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още