IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Таварес ще бъде новият изпълнителен директор на Peugeot-Citroen?

Бившият главен оперативен директор на Renault ще трябва да възвърне старата слава на френския производител

18:05 | 25.11.13 г.
Карлос Таварес ще бъде новият изпълнителен директор на Peugeot-Citroen?

Бордът на директорите на PSA Peugeot-Citroen e одобрил наемането на бившия главен оперативен директор на Renault SA Карлос Таварес, който ще замени Филип Варен като главен изпълнителен директор, пише Bloomberg.

Според непотвърдената информация Варен планира да се оттегли от поста през следващата година. Очакванията са рокадата да стане поетапно, като Таварес първоначално ще бъде назначен за помощник на 61-годишния главен изпълнителен директор на Peugeot Citroen.

Таварес, който напусна Renault преди три месеца, ще се присъедини към Peugeot с цел да върне автомобилния производител в коловоза на печалбите. Френската компания продължава да изпитва затруднения вследствие на свиващия се автомобилен пазар в Европа.

"Той е високо уважаван мениджър", заяви Жозе Асименди, анализатор в JPMorgan. "След като поработи известно време с Варен, Карлос Таварес ще усети динамиката на групата", допълни още той.

Преди да напусне поста Варен планира да се фокусира върху разширяването на партньорството с Dongfeng Motor, което цели да намали зависимостта на Peugeot от Европа. Френската компания продължава да продава повече от 50 на сто от своите превозни средства на Стария континент.

"На първо място, Таварес е истински автомобилен човек. "На второ място, той е прекарал кариерата си в Renault-Nissan и може би това се разглежда като потенциална възможност за развитие на обединението с Dongfeng", посочи авотомобилният анализатор в International Strategy & Investment Group Ерик Хаузер.

Повече за Peugeot-Citroen може да научите от коментара на Каролин Конън от Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още