IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lada Kalina Sport вече със 140 к.с.

АвтоВАЗ пуска две модификации на модела

11:00 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АвтоВАЗ</em></p>

Снимка: АвтоВАЗ

През 2014 година АвтоВАЗ ще предложи своя модел Lada Kalina Sport в две нови версии, съобщи ръководителят на спортните проекти на компанията Владислав Незнанкин. По-мощната ще разчита на двигател със 140 к.с., както и на редица нови компоненти и агрегати.

И двата нови модела са направени на базата на второто поколение на Kalina (на снимката). По-слабият от тях ще заеме техниката на Lada Granta Sport във версия Light. Това означава, че той ще разполага с 1,6-литров бензинов двигател с мощност 120 к.с., снижен център на тежестта, по-големи предни спирачни дискове, система ABS и изменена геометрия на задното окачване. Скоростната кутия е 5-степенна механична. А цената – около 15 000 евро.

Що се касае до по-мощната модификация, тя ще разчита на същия 1,6-литров двигател, но с мощност 140 к.с. Той съответно ще има по-мощна спирачна система, промени в аеродинамиката, 17-цолови джанти и спортно оформление на екстериора и интериора.

Цената на втората версия засега не се съобщава. Подробностите ще станат ясни при премиерата на автомобила, която ще се проведе на някой от кръговете от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), където Lada участва със собствен отбор. Знае се обаче, че модификацията със 140 к.с. ще бъде произведена в само 500 бройки.

Още за Lada Kalina четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още