IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арабската суперкола излезе на цена от 3,4 млн. долара

Автосалонът Class Motors в Дубай бе избран за официален дилър на Lykan Hypersport

09:28 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: W Motors&nbsp;&nbsp;</em></p>

Снимка: W Motors  

Дубайският автомобилен дилър Class Motors бе избран от компанията W Motors за официален дилър на първата арабска суперкола Lykan Hypersport. Продажбите на машината, чиято цена е 3,4 млн. щатски долара, вече са започнали, съобщава изданието Motor Authority.

Моделът се появи на бял свят през 2012 г., като бе разработен по идея на директора на W Motors – Ралф Деб. Той събра група инженери за техническите компоненти, а дизайнът бе поверен на компанията Studio Torino. В проекта се включиха и други известни в автомобилния свят експерти.

Първата арабска суперкола Lykan Hypersport разчита на конструкция от въглеродни нишки, а двигателят е дело на ателието RUF, което се занимава с доработки на модели на Porsche. Това е силов агрегат с обем 3.8 литра и мощност 770 к.с., като максималният въртящ момент достига 1000 Нм. Скоростната кутия е автоматик с два съединителя.

От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2.8 секунди, като развива максимална скорост от 385 км/ч. По този начин Lykan Hypersport е директен конкурент на Bugatti Veyron и Koenigsegg Agera R. Високата му цена се дължи и на факта, че във всеки от фаровете са инкрустирани по 420 диаманта.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още