IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW потвърди пускането на нова еко кола

Моделът i5 ще представлява семеен седан

11:52 | 11.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Скица на концепцията i8. Снимка: BMW</p>

Скица на концепцията i8. Снимка: BMW

Главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер потвърди това, за което се говори от известно време. А именно, че екологичната гама на баварците ще бъде попълнена от трети модел, който ще се разположи между сегашните i3 и i8.

В интервю за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung топ мениджърът заяви, че в компанията не бързат с пускането на подобен автомобил. Крюгер обаче е убеден в нуждата от такава машина, която да се различава по размери и конструкция от хечбека i3 и купето i8.

Други подробности не бяха дадени, но според запознати i5 ще бъде семеен седан, който ще трябва да се конкурира с лифтбека Tesla Model S. Новият модел ще използва базата на следващото BMW 5-Series, като ще се предлага в две версии – напълно електрическа и хибридна.

Електрическият вариант на BMW i5 ще получи два електромотора. Този на предната ос ще развива 135 к.с., а този на задната – 225 к.с. Хибридът пък ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, като ще разчита на електромотор с 275 к.с. на задната ос, а за предната ще отговаря двигател с вътрешно горене с 3 или 4 цилиндъра.

Както и другите два модела от серията I, така и новият ще има каросерия от въглеродни нишки. Благодарение на това теглото на седана няма да превиши 1500 кг. Предвижда се BMW i5 да се появи на пазара най-рано през 2017 г.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още