IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск: Автономните коли ще започнат да се движат по пътищата до 2 години

Мъск обяви, че до 24-36 месеца в САЩ ще се появят автомобили, които ще могат да се движат самостоятелно в градски условия

09:12 | 11.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors Илон Мъск обяви, че до две години потребителите в САЩ ще могат да използват електрически автономни коли, за да се придвижват от Лос Анджелис до Ню Йорк, пише Bloomberg.

“Може да не съм чак такъв оптимист по този въпрос, но смятам, че можем да постигнем това в рамките на две години”, коментира той по време на пресконференция, която даде в неделя.

По думите му ще е абсолютно технически възможно напълно автономни превозни средства да се появят на пазара в рамките на 24 до 36 месеца.

Коментарите идват, след като компанията обяви обновяване на софтуера, който ще позволи на собствениците на седаните Model S да ги паркират в гаражи или други по-тесни пространства, без да се нуждаят от шофьор.

Новостите в софтуера включват автоматизирано придвижване по пътища в градовете, както и ограничаване на скоростта на превозните средства на Tesla, сочи официално изявление на компанията, изпратено по имейл.

Новата версия на софтуера на функциите на Autopilot, които бяха разкрити през октомври, позволяват на автомобила да преминава от едно в друго пътно платно, подавайки мигач. Функциите са стъпка напред в развитието на автономни коли - нещо, което вълнува цялата автомобилна индустрия.

Онлайн гигантът Google също работи по безпилотна кола. По този път са поели и добре познати имена в индустрията като General Motors и Ford Motor. Миналата седмица General Motors обяви, че ще инвестира 500 млн. долара в Lyft, конкурента на Uber в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още