IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови китайски автомобили дебютират на пазара

Bisu тръгва с компактен кросовър за около 9000 евро

21:00 | 19.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BAIC</p>

Снимка: BAIC

Поредната китайска марка ще се опита да се наложи на пазара, като нейният първия модел е достъпен кросовър, който носи името S25. Брандът се казва Bisu и е съвместен проект на автоконцерна BAIC и на производителя на мотоциклети Yinxiang, съобщава изданието Autonews.

Пълното име на производителя е Chonqing Bisu Automotive Corporation. Както личи от названието, компанията е базирана в град Чунцин, а целта, която си е поставило нейното ръководство, е да успее да спечели на своя страна младите клиенти. Най-вече тези, които досега са управлявали кросовъри Huansu – друга марка, принадлежаща на концерна BAIC.

Компактният кросовър Bisu 25 е изграден на платформата на Huansu S2, като разполага със същите размери (междуосието е 2560 мм), но е далеч по-атрактивен и по-привлекателен на външен вид. Под капака на новия модел е поставен разработен специално за него 1,3-литров бензинов турбо мотор, чиито технически характеристики засега не се съобщават.

В типичния за китайските компании стил и този модел е заимствал елементи от моделите на други производители. Отпред кросовърът напомня за продукцията на бранда Haval, който е собственост на Great Wall. Оформлението на калниците и на някои други допълнителни елементи по каросерията пък препраща към Range Rover Evoque.

Цените на новия кросовър в зависимост от оборудването ще варират между 60 хил. и 70 хил. юана, което в евро означава между 8000 и 9400 евро. Продукцията на Bisu обаче ще бъде изцяло насочена към Китай, като износ не се предвижда.

Още снимки - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още