IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германският оператор на паркинги APCOA ще инсталира 100 хил. зарядни станции

Компанията ще разположи на своите паркинги устройства с мощност до 22 киловата, както и 250-киловатови станции с помощта на партньори, до 2035 г.

14:40 | 30.09.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германският оператор на автомобилни паркинги APCOA Parking AG разширява своята мрежа от зарядни станции, като планира до 2035 г. да инсталира до 100 хил. пункта на обектите си, съобщава Automobilwoche.

Базираната в Щутгарт компания е един от водещите оператори на паркинги в Европа с 1,8 милиона паркоместа и над 1200 локации в 13 държави.

„Виждаме значителен допълнителен потенциал за продажби в обновяването на нашите места за паркиране със зарядни станции и други градски услуги“, изтъква ръководителят на APCOA Филип Оп де Беек.

Многоетажните паркинги стават „градски центрове“

Компанията ще инсталира зарядни станции с мощност от 11 до 22 киловата, като част от усилията ѝ ще бъдат подкрепени от партньори в лицето на автомобилни компании и техните доставчици, които ще изградят над 1000 допълнителни станции за бързо зареждане с мощност до 250 киловата.

APCOA иска да стане един от водещите оператори на зарядна инфраструктура в региона. Досега това беше пазар, на който се състезаваха предимно енергийните компании.

Процесът на зареждане трябва да е лесен за управление с помощта на приложение, разработено от APCOA. Компанията също така иска да обедини други услуги, като наемане на електрически скутери, в своята цифрова платформа. По този начин многоетажните паркинги ще се превърнат в „градски центрове“, добавя фирмата.

Интересът към електрическите автомобили расте

Към днешна дата APCOA е инсталирала около 2500 зарядни станции за електрически превозни средства на своите паркинги. Въз основа на наличните данни компанията допуска, че търсенето на електромобили ще продължи да расте значително в близко бъдеще.

В скорошно проучване на консултантската компания Dynata 64 процента от респондентите в Германия изразяват интерес към закупуване на електрически или хибриден автомобил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 30.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още