IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler Truck засили прогнозата за печалбата заради силното търсене в Северна Америка

Печалбата на концерна преди лихви и данъци за третото тримесечие възлиза на 1,27 млрд. евро, според предварителни оценки

22:55 | 26.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Daimler Truck Holding AG повиши прогнозата си за целогодишната печалба на фона на силното търсене на търговски превозни средства, включително в сегмента на камионите, в Северна Америка, съобщава Bloomberg.

Сега компанията очаква „леко увеличение“ на печалбата преди лихви и данъци за годината спрямо предишната цел за липса на растеж.

Daimler Truck разкри по-оптимистична перспектива след по-силно от очакваното трето тримесечие. Това се дължи на значителното увеличение на продажбите на превозни средства и на солидните резултати в следпродажбеното обслужване.

Печалбата на Daimler Truck преди лихви и данъци за третото тримесечие възлиза на 1,27 млрд. евро. Концернът отбелязва, че цифрите са предварителни и непроверени. Това все пак надхвърля медианната оценка на анализатори за печалба от 1,09 млрд. евро.

Daimler Truck се отдели от производителя на луксозни автомобили Mercedes-Benz AG миналата година.

По-рано в сряда Mercedes повиши перспективата си за печалбата за 2022 г., като сега очаква тя да бъде с 15% по-висока спрямо тази за 2021 г. В същото време компанията повиши прогнозата си за оперативния марж за своя автомобилен бизнес, след като отчето почти трикратно по-висока печалба през третото тримесечие спрямо нивата преди пандемията от коронавирус.

Германската автомобилна група очаква марж на оперативната печалба за 2022 г. от 13-15% за автомобилния си бизнес и възвръщаемост от 9 до 11% за своите операции с търговски превозни средства. Предишната оценка на компанията беше за марж от 12-14% за автомобилния бизнес и 8-10% за микробусите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 26.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още