IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Polestar ще започне да произвежда електромобили в Южна Каролина през 2024 г.

Готовата продукция ще се доставя на клиенти в САЩ и Европа, изтъква главният изпълнителен директор на шведския концерн Томас Ингенлат

22:22 | 18.04.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на премиум електрически превозни средства Polestar ще започне производство в своя завод в Южна Каролина през 2024 г., като готовата продукция ще бъде насочена към пазарите в САЩ и Европа, съобщава Ройтерс, цитирайки главния изпълнителен директор на шведския концерн Томас Ингенлат.

Polestar, основана от Volvo и Zhejiang Geely Holding Group, произвежда своите три модела в завод в югозападния китайски град Чънду и във фабрика, разположена в Тайчжоу.

Компанията изнася произведени в Китай превозни средства на други пазари, включително в САЩ.

Ингенлат подчерта предимството на Polestar пред китайските електромобилни марки, изтъквайки, че последните все още нямат възможност да произвеждат електромобили в САЩ.

Говорейки по-рано на автомобилното изложение в Шанхай, Ингенлат каза, че компанията очаква производството на своя Polestar 4 да започне по-късно тази година в Китай.

Предварителните поръчки за модела са достъпни в Китай от вторник (18 април), докато на всички други пазари електромобилът ще се предлага от 2024 г.

Концернът също така заяви, че иска да увеличи броя на своите търговски представителства в Китай до 80 от 14 до края на тази година.

Polestar достави повече от 50 хил. автомобила в световен мащаб през 2022 г. и се стреми да продаде 80 хил. превозни средства през тази година, най-вече чрез засилване на доставките на своя Polestar 2.

Компанията не се включи в ценовата война, която започна в началото на годината, като Ингенлат повтори през март, че целта на Polestar е "да се превърне в компания за много първокласни спортни автомобили“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 18.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още