IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците ползват един автомобил средно по 12 години

Показателят нараства, въпреки че проблемите с доставките постепенно намаляват

17:48 | 22.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg
Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

Шофьорите в Съединените щати ползват автомобилите си за по-дълго време дори когато сериозните проблеми с доставките, причинени от пандемията от Covid-19, постепенно намаляват, а наличностите в автокъщите нарастват. Това сочи доклад на S&P Global Mobility, цитиран от Ройтерс.

Според публикуваните в сряда данни средната възраст на леките и лекотоварните автомобили в САЩ през тази година се е увеличила до рекордните 12,6 години, което е с два месеца повече от 2023 г.

Анализаторите на S&P очакват превозните средства на възраст от 6 до 14 години или по-стари да представляват 70% от колите в експлоатация в страната през следващите пет години.

„Това подобрява възможностите за компаниите от секторите на резервните части и сервизното обслужване, тъй като нуждите от ремонт се увеличават заедно с възрастта на превозните средства“, се казва още в доклада.

Средната възраст на превозните средства, задвижвани с батерии, вероятно също ще се повиши в краткосрочен план, след като от 2019 г. насам се задържа на около 3,5 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 22.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още