IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АвтоВАЗ представи Vesta Cross

Моделът представлява проходимо комби

17:49 | 27.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: АвтоВаз</p>

Снимка: АвтоВаз

Най-големият руски производител – АвтоВАЗ, показа концептуална версия на всъдеходно комби. Очакваната с огромен интерес Lada Vesta Cross бе представена на стартиралото в Москва изложение за всъдеходни автомобили Moscow Off-Road Show.

От компанията обявиха, че в конструкцията на автомобила са използвани 320 напълно нови детайла. Vesta Cross демонстрира типичните за тези модели защитни елементи, увеличен просвет и големи джанти.

Към момента не е ясно дали моделът ще се качи на конвейера. Ако такова решение бъде взето, Vesta Cross ще бъде готова след най-малко 12 месеца, съобщи шефът на компанията Бу Андерсон.

Президентът на руския производител представи автомобила пред публика заедно с главния дизайнер на АвтоВАЗ Стив Матин. Двамата бяха категорични, че вземането на решение за пускането на модела в серия ще зависи най-вече от оценката на публиката в Москва.

Самата Lada Vesta Concept Cross е изградена на напълно нова платформа, за която са използвани компоненти на алианса Renault-Nissan. На нея е построен и седан, който трябва да се появи в серийно производство през септември тази година. Той ще бъде оборудван с 1,6-литрови бензинови мотори, развиващи 87, 106 и 114 к.с. Трансмисиите също са три – механична, роботизирана и вариаторна.

След около 2 години на пазара трябва да излезе и комбито Vesta, което ще получи същите агрегати като седана.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още