IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-луксозният автомобил от Корея

Hyundai представи лимузината Genesis G90

23:01 | 11.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Hyundai</p>

Снимка: Hyundai

Първият наистина луксозен модел от Hyundai. Така корейската компания анонсира първия автомобил от новосъздадената премиум марка Genesis. Седанът носи името G90 и ще се появи на световните пазари в средата на следващата година.

Официалните снимки представят лимузината под името EQ900, тъй като тя е предназначена за вътрешния пазар. Моделът за Европа и САЩ ще приеме обозначението G90, като ще бъде почти аналогичен.

Genesis G90 представлява заместник на Hyundai Equus, който е създаден, за да предложи повече простор, лукс и динамика.

По отношение на дизайна, лимузината демонстрира типичния за сегмента сдържан стил, залагайки на изчистени линии, хромирани елементи, отличителни LED светлини и внимание към детайла.

Интериорът предлага изцяло тапициран с кожа салон, отделни задни кресла с персонални инфо-развлекателни системи, интелигентна климатична система с три зони, аудиосистема Lexicon, както и централна конзола, която се простира от таблото до края на задните седалки.

Става ясно също така, че моделът притежава междуосие, което превъзхожда това на повечето конкуренти в сегмента. Дължината му е цели 3160 мм, благодарение на което пространството в салона е значително увеличено спрямо Equus. За доброто настроение в салона се грижат също така тройни уплътнения на вратите и двойни стъкла, които редуцират шума до минимум, се казва в съобщението от Hyundai.

Корейският модел, спряган за конкурент на Mercedes-Maybach S-Class и компания, ще се предлага на пазара с избор от три бензинови мотора, като е възможна появата на дизелова и хибридна модификации.

Разкритите към момента агрегати за пазара на Южна Корея са V6 и V8. Базовият е 3,8-литров V6 GDI с 230 к.с., като предлага ускорение 0-100 км/час за 6,9 сек. Над него в гамата е разположен V6 двигател T-GDI с обем 3,3 литра и би-турбо. Той развива 270 к.с. и има ускорение 0-100 км/час за 6,2 сек. Върховият мотор е V8 GDI с мощност 308 к.с. и позволява спринт от място до 100 км/час за 5,7 сек.

Агрегатите се куплират с 8-степенна автоматична трансмисия, която задвижва задните колела. Налична ще бъде и системата H-TRAC за задвижване към двете оси. Като опция ще се предлага и адаптивно шаси.

Въпреки че Genesis G90 бе разкрит официално едва днес и все още няма информация за цените му, автомобилът вече регистрира над 4300 поръчки в Южна Корея.

Още снимки и информация за Genesis G90 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още