IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон отчита голям интерес от западноафрикански купувачи на имоти

Интересът е основно към луксозни жилища в централната част на града

16:51 | 13.05.15 г.
Лондон отчита голям интерес от западноафрикански купувачи на имоти

Най-големият брокер на недвижими имоти в Лондон, Harrods Estates Mayfair Office, отчита по-голямо търсене от западноафрикански купувачи на имоти в Мейфеър - с 40% ръст на продажбите на луксозни имоти на граждани на африканската държава за последните 12 месеца, съобщава PropertyWire.

Шърли Хъмфри, директор на Harrods Estates, обяснява, че фирмата наблюдава значително по-голямо търсене на малки жилища в Мейфеър от страна на западноафриканци. Повечето търсят да закупят апартаменти с по 2 или 3 спални на цена между 2,5 и 6,5 млн. паунда, където могат да остават, когато посещават Лондон по работа или за удоволствие.

Както и много други международни купувачи, западноафриканците търсят апартаменти в луксозни сгради, които предлагат 24 часа охрана, портиер и спа съоръжения. „Семейството е много важно за тях и затова предпочитат да купят повече от един апартамент в една и съща сграда, за да има къде да остават децата и родителите им“, казва Хъмфри.

Тя посочва, че Мейфеър ще се възроди през следващите години заради множеството бъдещи луксозни сгради и превръщането на много търговски сгради обратно в жилищни.

От много години районът е популярен сред британските благородници, аристокрация и висше общество, както и сред богаташите по света, включително от Близкия изток, Китай, Индия и Русия.

„Мейфеър предлага провинциален лайфстайл на фантастична централна локация. Отличните възможности за пазаруване на Mount Street и Bond Street, страхотните ресторанти и 5-звездните хотели допринасят за популярността му. Заради близкото местоположение на Хайд парк и Найтсбридж много от клиентите ни обожават мястото както за инвестиция, така и за живот“, обяснява Хъмфри.

„Западноафриканските купувачи предпочитат по-стари сгради с обновени луксозни интериори, където могат директно да се нанесат. Въпреки че купуват имота като инвестиция, ключов елемент за западноафриканците е да притежават дом в Лондон, който могат да използват поне за няколко месеца през годината“, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още