IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dalian Wanda влиза в проекта EuropaCity

Проектът за отдих и развлечения в покрайнините на Париж ще струва 3 млрд. долара

14:02 | 29.02.16 г.
Dalian Wanda влиза в проекта EuropaCity

Китайският конгломерат Dalian Wanda ще работи с френската компания Immochan по проект за отдих в покрайнините на Париж на стойност 3 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Проектът е част от амбициите на китайската група за по-нататъшната й международна експанзия.

Китайската група ще съфинансира EuropaCity – търговски и развлекателен проект, който трябва да бъде завършен до 2024 г.

Проектът ще се простира върху терен от 80 ха и ще включва паркове, ресторанти, хотели и търговски центрове. Това ще бъде и най-големият подобен парк по рода си в Европа.

Dalian Wanda се предвижда да осигури ноу-хау за хотелските услуги и забавленията. Не е ясно обаче колко ще инвестира китайската компания в проекта.

Строителството се предвижда да започне през 2019 г.

Партньорството е първо за китайския конгломерат във Франция. Собственикът на компанията – Уън Дзиенлин, се опитва да диверсифицира инвестициите на компанията, която притежава молове, луксозни хотели, увеселителни паркове и кина в Китай.

През миналия месец Dalian Wanda придоби холивудското студио Legendary. Компанията е инвестирала и в базираната в Швейцария Infront Sports & Media, като притежава и 20% от футболния клуб Atlético Madrid.

Immochan прогнозира, че EuropaCity ще привлица 31 млн. посетители годишно. Това е над четири пъти повече от посетителите на Айфеловата кула в Париж. Очаква се проектът да създаде 11 800 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още