IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг е най-желаната дестинация за експанзия на глобалните търговци

Регионът на Европа, Близкия изток и Африка е най-предпочитан от ритейлърите, които се отказват от дестинациите със скъпи валути

10:12 | 02.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Хонконг е най-желаната дестинация за експанзия на глобалните търговски брандове през 2017 г., показват резултатите от проучване на консултантската компания CBRE.

Следват Лондон, Дубай, Доха и Токио.

В челната десетка са още Сингапур, Париж, Москва, Торонто и Виена, а в топ 20 попадат градове като Пекин, Киев, Тайпе и дори Букурещ.

Лондон се затвърждава като град, в който международните ритейлъри – най-вече от САЩ, предпочитат да стъпят, за да установят бранда си в Европа, преди да тръгнат към експанзия на Стария континент.

Като цяло по-голямата част от глобалните търговци предпочитат региона на Европа, Близкия изток и Африка като основна дестинация за експанзия. От всички анкетирани ритейлъри 43% се насочват към този район.

Тенденцията се обяснява с желанието на търговците да разширят присъствието си на родния си континент, отколкото да гледат към локации с по-неатрактивни обменни курсове на валутите, посочват експертите.

Като цяло обаче в доклада се посочва, че глобалната експанзия на търговците започва да се забавя, тъй като те преосмислят правилната комбинация от физическо и онлайн присъствие. Най-активни остават американските търговци.

Най-активният в експанзията сегмент са кафенетата и ресторантите, които са и най-склонни да навлязат на нови, не толкова познати и не толкова зрели пазари. Разширяват се и модните брандове, като най-активни в този сегмент са марките от среден клас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още