IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автомобилните гиганти се насочват към Android

Новата система ще позволи навигация на бордовите компютри посредством смартфон или таблет

21:19 | 07.01.14 г.
Автомобилните гиганти се насочват към Android

Американският технологичен гигант Google Inc съобщи, че е постигнал споразумение за сътрудничество с четири от водещите световни автомобилни компании. Планът е свързан с употребата на мобилната операционна система Android в бордовите компютри на колите, съобщи японското бизнес издание Nikkei, цитирано от ИТАР–ТАСС.

В новия технологичен алианс влизат германският концерн Audi AG, японският Honda Motor Со, американският General Motors Со и южнокорейският Hyundai Motor Со. Помощ ще оказва и производителят на графични ускорители и процесори NVIDIA Соrp.

Целта на сътрудничеството ще бъде интегрирането на мобилните технологии на Google в автомобилите. Това ще позволи на собствениците им да използват навигационните екрани като пълноправни компютри, както и да ги управляват свободно, използвайки своите собствени смартфони или таблети.

Очаква се първите модели на машини, оборудвани с Android да бъдат представени в края на 2014 г.

Мобилната операционна система Android е най-популярната на пазара на в момента. Според най-новите данни тя се използва от около 80% от смартфоните в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още