IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung най-после започва обновяване до Android Marshmallow

Въпреки че има актуализации при някои други производители, процесът е бавен и непредсказуем

10:19 | 16.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Едва седмица преди очакваното представяне на новите си флагмани Galaxy 7 корейският технологичен концерн Samsung обяви официално, че най-после започва актуализация на мобилната операционна система на смартфоните Galaxy до Android 6.0 Marshmallow.

Първи, разбира се, без изненада са сегашните топмодели Galaxy S6 и Galaxy S6 edge, за които потребителите могат да очакват обновление всеки момент.

Корейската компания обещава да добави още устройства към списъка с модели, които ще получат Marshmallow, но това ще се случи в следващите седмици. 

Заедно с новия Android 6.0 компанията ще добави и нови възможности за ползване с извития екран на модела edge.

За съжаление, Samsung не пояснява кога актуализацията може да достигне до другите смартфони и таблети, отбелязвайки само, че ще направи „отделни съобщения за подробностите за графика на актуализацията на операционната система за всеки пазар според пазарната ситуация и изискванията на операторите“. Каквото и да означава това.

Android 6.0 Marshmallow беше обявена през май миналата година и предлага редица нови функции, включително т. нар. Now on Tap. Тази функция по същество поставя силата и мощта на Google Now навсякъде в операционната система, позволявайки на потребителите да търсят контекстуална информация за всичко - от филми, ресторанти, контакти. Налични са и няколко функции за пестене на батерията, които трябва да означават, че потребителят може да се надява на повече издържливост на батерията.

Както винаги обаче чувството на безсилие за феновете на Android заради бавната актуализация продължава да властва. Несъществуващият график за актуализацията на Samsung за устройства, различни от S6 и S6 Edge, е само върхът на айсберга.

Въпреки че има актуализации при някои други производители (G4 на LG вече има новата операционна система при повечето оператори, както и второто поколение на Moto G на Motorola) процесът е бавен и непредсказуем. 

Вижте още по темата във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още