IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi представи три нови модела смартфони, пристигащи на българския пазар

Серията Xiaomi 12 включва Pro модел, базов и X решение с по-слаб чипсет

10:32 | 01.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Xiaomi</em></p>

Снимка: Xiaomi

Xiaomi 12

Xiaomi 12 е базовият модел в серията. Той е оборудван с 6,28-инчов AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция и честота на опресняване от 120 Hz. От него можете да очаквате до 1110 нита яркост и показване на 68 млрд. цвята, както и защита с Gorilla Glass Victus. Не на последно място е интегрирана и технологията AdaptiveSync за по-добра разделителна способност, което помага екранът да не трепти и съответно да не дразни очите.

Xiaomi 12 има тройна камера, като основната е 50 MP широкоъгълна с f/1.88. С нея може да записвате в 8K резолюция, а изкуственият интелект помага за създаването по-добри кадри дори при по-ниска осветеност. Освен това има 13 MP ултраширокоъгълна камера и 5 MP телемакро камера с 50 мм еквивалентно фокусно разстояние. За предната камера от Xiaomi залагат на 32 MP сензор, вграден в екрана.         

Както той, така и Xiaomi 12 Pro разполага със звук SOUND BY Harmon Kardon, захранван от Dolby Atmos. Конкретно по-високият модел има два говорителя за високи и два говорителя за ниски честоти.

Базовият модел разчита на същия чипсет и тежи само 180 грама. Компактният му размер от 152,70 мм x 69,90 мм x 8,16 мм е чудесен вариант за хората, които търсят подобно решение предвид масовото предлагане на големи модели от производителите.

Батерията на Xiaomi 12 е малко по-малка – 4500 mAh, но и тук има 67 W кабелно и 50 W безжично зареждане, както и обърнато безжично зареждане.

Xiaomi 12 ще се предлага в България при конфигурация от 8 GB RAM и 128 GB вградена памет за 1569 лева, както и 8 GB RAM и 256 GB вградена памет за 1759 лева.

Xiaomi 12X

Xiaomi 12X е третият модел, който компанията представи, а най-съществената му разлика с останалите два е, че използва чипсета Snapdragon 870. Като размери устройството е същото като Xiaomi 12, с което гигантът залага, че компактните модели ще предизвикат по-голям интерес сред потребителите.

Xiaomi 12 X тежи само 176 грама и има Symmetrical двойни високоговорители от Harman Kardon. Капацитетът на батерията му е същият като при Xiaomi 12, но се поддържа само 67 W кабелно турбо зареждане.

Xiaomi 12X ще достигне до българския пазар в конфигурация, обхващаща 8 GB RAM и 128 GB вградена памет. Той ще се продава с начална цена от 1269 лева.

И трите модела поддържат двойна SIM карта, NFC и предлагат 5G свързаност. Цветовете, в които могат да се намерят, са три – Сиво, Лилаво и Синьо. В софтуерен план можете да очаквате MIUI 13 – версията на Xiaomi на Android 12. Компанията сподели, че е предвидила 3 обновявания на операционната система.

На събитието си във Виена от компанията обявиха, че имат 500 млн. MIUI месечно активни потребители. Компанията се похвали, че е третият по големина производител на смартфони в света по данни на Canalys, с 28% годишен ръст. В Европа Xiaomi се нарежда на второ място, записвайки 30% годишен растеж, а в региона на Централна и Източна Европа компанията може да се похвали с 30% ръст за година и първо място сред производителите на смартфони.

В региона и Скандинавия Xiaomi е номер едно в Хърватия, Гърция, Полша, Литва, Сърбия, Словакия и Украйна. В България тя може да се похвали с второ място. Същата позиция тя има и в Литва, Унгария и Румъния. Трета е в Австрия, Чехия и Швеция.

Носими устройства

Във Виена китайската технологична компания представи и новия си умен часовник Xiaomi Watch S1, който има класически елегантен дизайн с рамка от неръждаема стомана, 1,43-инчов AMOLED дисплей и над 117 фитнес режима. Той ще се продава у нас на цена от469 лева. Active вариантът му, който включва цветен и персонализиран спортен стил, благодарение на каишките си и факта, че рамката се предлага в три цветови варианта. Цената му е 369 лева.

Към портфолиото относими устройства на Xiaomi се присъединиха и слушалките Xiaomi Buds 3T Pro, които имат 10 мм динамичен драйвер с двоен магнит със секционно DLC покритие, както и поддръжка за LHDC 4.0 аудио кодек. Тяхната цена е 279 лева. Другият нов модел слушалки – Galaxy Buds 3, е по-евтин – 199 лева, и предлага потапящо изживяване на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Shadow1
преди 2 години
Утре в колко часа ще пристигнат на българския пазар? Питам защото ако дойдат след 1200 вече ще са остарели, в 12:05 идва следващия им модел, после в 12:10 по-следващия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още