IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намери ли място модата сред темите на Световния икономически форум в Давос?

Как ще се промени практиката в бизнеса в контекста на ESG и Зелената политика, коментира дизайнерът Невена Николова

18:42 | 18.01.23 г.

Модата все повече присъства в Давос. Устойчивостта в модата е една гореща тема. Тя отдавна съществува, но все по-сериозно е застъпена на форума. Различни държави, като Великобритания, Швейцария, страните от Европейския съюз (ЕС) и такива от целия свят се обединяват, за да променят из основи системите и практиките в модата, защото това засяга всеки от нас в много по-голяма степен, отколкото можем да си представим. Това каза дизайнерът Невена Николова, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя е един от участниците на Световния икономически форум, който се провежда трети ден в курорта Давос.

"Изключително щастлива съм, че това, което от 20 години, откакто работя като дизайнер, прокламирам – да консумираме разумно, да бъдем взискателни към продуктите, които купуваме, да инвестираме правилно и да мислим с перспектива - най-после получи място", коментира Николова.

Според госта огромна част от модните марки в света не са достатъчно ангажирани, затова очаква промяната на системата да отнеме години. Николова препоръчва да се работи на всички нива успоредно – ново законодателство в отделните страни, в ЕС и извън него. Тя се надява създателите на продуктите да се държат отговорно към процеса, а потребителите - към информацията, която се предоставя за продуктите.

Как поредицата от кризи се отрази на модната индустрия? Как ще изглежда бъдещето на модата и какво означава терминът "масова персонализация" на модата? Податливи ли са знаменитостите на промяна и склонни ли са да използват тоалетите си многократно?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още