IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиери Дюбоа: Европейците излязоха от Covid-кризата по-загрижени за здравето си

Балнеотуризмът се оказва идеален и за възстановяването на пострадали от Covid, които не се нуждаят от болничен престой, коментира президентът на Европейската СПА Асоциация

16:01 | 22.09.23 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пандемията от Covid-19 наруши целия сектор на СПА и балнеотуризма в Европа, като европейците излязоха от кризата по-загрижени за своето здраве. Това коментира Тиери Дюбоа, президент на Европейската СПА Асоциация (ESPA), за предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Балнеотуризмът се оказва идеален и за възстановяването на пострадали от Covid, които не се нуждаят от болничен престой, коментира той.

"Във Франция балнеолечението се покрива изцяло от здравната каса и понастоящем продължителността на престоите е три седмици... Работата на ESPA трябва да върви в две насоки - по-добро покритие от страна на здравните каси на отделните държави. Не по-малко важно е, че населението на Европа иска да остарява по-дълго, но и да бъде в по-добро здраве", заяви той.

Балнеолечението може да помогне срещу ефектите от широко разпространеното в ЕС "професионално прегаряне", като намали или премахне нуждата от последващи здравни грижи, каза Дюбоа.

През следващите две-три години СПА секторът ще се възстанови до нивата от преди пандемията, прогнозира Дюбоа.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 22.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още