IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ревизия на кабинета Борисов 2 е необходима заради избирателите

Остава усещането за "запушена" политическа и икономическа атмосфера

11:48 | 30.01.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ревизия на кабинета второто правителство на Бойко Борисов е необходима и служебното правителство я дължи на обществото. Около това мнение се обединиха социолозите Мира Радева и Михаил Мирчев в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, даде заявка за ревизия веднага с встъпването му в длъжност.

Според Мирчев ревизия на кабинета Борисов 2 по министерства трябва да има, но не с много дълъг период, а на последните два месеца. Няма как президентът да не възложи задача за ревизия, въпросът е как ще бъде направена и с оглед липсата на много време, посочи Мирчев.

За Радева ревизия на предходното правителство е необходима, защото се дължи не на партиите, а на избирателите.

На обществото се дължи някакъв вид ревизия, защото остана усещането за някои неща, които стават, особено в сферата на бизнеса при обществените поръчки", посочи социологът Мира Радева.

Аргументът за ревизия, според Радева, е усещането за "запушена" политическа и икономическа атмосфера.

“България има нужда от едно отпушване на напрежението, защото два милиона и половина души гласуваха срещу статуквото и това статукво е на всички партии. Хората гласуваха реално срещу тази политическа система, срещу всички партии вътре. Играта не е за партиите, а за избирателя", продължи тя.

Мирчев посочи, че голямата роля на служебното правителство е провеждането на честни избори. Отговорността за тази задача пада най-вече върху временно изпълняващия длъжността министър на вътрешните работи Димитър Узунов.

Що се отнася до предсрочните парламентарни избори и шансовете на отделните партии за успех, Мира Радева коментира, че е много ваажно как ще подходят партиите в съставянето на листи. Водачите на листите трябва да са ярки, разпознаваеми лица от нов тип, посочи социологът.

Вижте още във видеото


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още