IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България има потенциал да замени въглищата с ВЕИ до 2030 г.

Делът на възобновяемата енергия в страната може да нарасне до 75% към 2030 г., посочват от BloombergNEF в проучване, засягащо България, Чехия, Полша и Румъния

08:16 | 09.07.20 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Последна актуализация: 22:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 3
vodoley
преди 3 години
Ох, ох ! Ние потенциал имаме, ама желание нямаме. :-(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Не, че нещо, но геотермалните източници в България нямат потенциала за производство на електричество, температурата им не е достатъчно висока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
vzhekoff
преди 3 години
Пълна идиотия ! Вятърният капацитет в Бг отдавна е усвоен. От тук нантатък колкото и перки да забучите, няма да вдигнете производството, а само драстично ще оскъпите микса. Слънчев капацитет има, но той, както навсякъде по ЕС, работи едва около 1/8 от времето и изисква зловещ баланс. Хидроенергийният потенциал отдавна е усвоен и освен ПАВЕЦ друго не остана, но и той е в случай на запазване на ядрената компонента. Албанците добивали по 5 ст., кога ? В 12 през нощта или декември при -20 градуса навън ? Само *** могат да твърдят подобни безумия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
разбира се , че имаме потенциал .... вятъра , слънцето , геотермалната енергия са местен ресурс ... албанците добиват ток от слънце на цена под 5ст за киловат ... в румъния най-евтиният ток в момента е този от вятърни централи ... турците изграждат усилено базови мощности с геотермална енергия ... да , електропреносната система трябва да се модернизира и това ще струва пари ... в целият европейски съюз , а и по света , точно това се прави . трябва да се проектира така , че да интегрира надежно ВЕИ . толкова успешни примери има по света вече ... нищо , че форумното консервативно войнство е на друго мнение ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Гледам, че ти вече си го направил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още