IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши концесията за "Тракия"

08:13 | 05.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши концесията за "Тракия"
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще разреши договорът за концесията на магистрала "Тракия" да влезе в сила, но под условие, което засега е тайна. Решението е взето на заседание на комисията във вторник, на което тя трябваше да се произнесе дали отдаването на аутобана на концесия без търг или конкурс е държавна помощ и дали клаузите в договора ощетяват държавата.

Малко след подписването на договора за концесията анализатори от "Трансперънси интернешънъл" обявиха, че сделката е неизгодна за страната. Според договора до 2015 г. държавата трябва да плати 170 млн. лева на концесионера - смесено дружество с португалско участие, ако не се достигне заложеният трафик. В същото време на португалските фирми се осигурява гарантирана печалба от 12%.

Преди ден пък се разбра, че Европейската инвестиционна банка ще си иска обратно заемите за построяване на няколко нови участъка от магистралата, тъй като те също са обект на концесията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още