IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната стойност на активите на Сентинел-Принсипал вече е над 500 хил. лв.

За дялове, които са държани повече от 90 дни, цената на обратно изкупуване ще бъде равна на нетната стойност на активите на един дял

15:28 | 20.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Нетната стойност на активите на Сентинел-Принсипал вече е над 500 хил. лв.

Нетната стойност на активите на договорния фонд "Сентинел-Принсипал" вече е над 500 хил. лв. и днес ще бъде изчислена първата котировка за обратно изкупуване на дяловете, съобщиха от фонда за Investor.bg. Предлагането на дялове от фонда започна на 12 септември.

"За дялове, които са държани повече от 90 дни, цената на обратно изкупуване ще бъде равна на нетната стойност на активите на един дял, а за държани за по-кратко време дялове тя ще бъде намалявана с един процент", каза Таня Атанасова от "Сентинел-Принсипал". За 19 септември нетната стойност на активите на един дял е 1,0089 лв.

Дяловете няма да бъдат регистрирани за борсова търговия.

Договорният фонд Сентинел – Принсипал ще бъде с балансиран рисков профил – делът на акциите ще бъде до 50% от активите, делът на корпоративните облигации - до 30% и делът на ипотечните облигации - също до 30%. Очакванията на мениджмънта на фонда са до края на тази година нетната стойност на активите на "Сентинел-Принсипал" да бъде поне два милиона лева.

Нетната стойност на активите на другия догорен фонд  - "Ти Би Ай Динамик",  чиито дялове се продават от 7 септември, достигна 753 091 лв. Емисионната стойност за 19 септември бе 10,50 лв. на дял, а цената на обратно изкупуване - 10,19 лв. на дял.

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

ДФ ЕФ Принсипал(SPKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още