IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Няма да има наказание за България заради бюджетния дефицит

Никога не е имало наказания по тази тема, няма да има и за нас, коментира премиерът

13:33 | 24.04.10 г.
Борисов: Няма да има наказание за България заради бюджетния дефицит

Няма да има наказание за България заради бюджетния дефицит. Страната ни пак е сред най-добрите в Европа, тъй като има държави, чийто дефицит е много по-голям. Никога не е имало наказания по тази тема, няма да има и за нас, каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Вчера от финансовото министерство обясниха, че процедурата по свръхдефицит сама по себе си не представлява наказателно действие. В четвъртък стана известно, че Европейската комисия започва процедура за свръхдефицит срещу 20 страни от ЕС, сред които и България.

Борисов отбеляза още, че кабинетът предприема стъпки към финансова децентрализация в страната. Като положителен пример той посочи решението на Министерския съвет да се премахне данък добавена стойност за всички операции, които се правят по европейските фондове.

Премиерът е във Варна по повод церемонията по предаване на собствеността на стадион „Тича” и на спортния комплекс „Черно море” на Област Варна. Съоръженията бяха собственост на Министерство на отбраната, но с правителствено решение от 14 април поради отпаднала необходимост за ведомството те се предоставят за управление на областния управител на Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още