IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова: БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ

Бойко Борисов извади партиен кандидат, който излезе със свои задачи и приоритети, коментира лидерът на социалистите

17:00 | 15.05.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Това обяви лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова час и половина след като президентът Румен Радев връчи проучвателния мандат за правителство на Мария Габриел.

"БСП се оттегля от преговорите за първия мандат", заяви на брифинг Нинова.

Лидерът аргументира решението на изпълнителното бюро и ръководството на групата, посочвайки, че не са получили никаква ясна представа какво правителство ще се състави и с какви задачи. "Срокът беше само ясен - една година. Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че никой няма яснота за какво става дума“, посочи тя.

"Направихме достатъчно, хаосът и лицемерието, което демонстрират, не може да продължава, поне за нас", коментира партийният лидер.

"ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на правителство в този труден момент…. Борисов извади партиен кандидат, който излезе със свои задачи и приоритети. Смятаме, че това беше грешка", каза Нинова.

„Прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат за съставяне на правителство – нито за участие, нито за подкрепа“, посочи лидерът на партията.

Тя поиска среща между всички представени в парламента партии и извеждане на пет национални задачи. „Нашата позиция е среща между всички, извеждане на пет национални задачи, определяне на срок на такова правителство, след това търсене на състав, който да е експертен”, каза Нинова.

Според Нинова ГЕРБ-СДС демонстрират хаос, лицемерие и задкулисие.

От БСП настояват за бюджет с дефицит поне 4,5%, да не се изнасят оръжия за Украйна.

„Никога не трябва да се подценяват втория и третия мандат“, каза още Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 15.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и политика виж още

Коментари

Финанси виж още