IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ива Митева се разделя с ИТН

В интервю бившият председател на НС обясни, че никога не е била член на партията, а е имала конкретни ангажименти, които е изпълнила

18:41 | 10.11.22 г. 2
Ива Митева. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group
Ива Митева. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева обяви, че се разделя с "Има такъв народ" (ИТН). 

В интервю за „Денят на живо” по NOVA NEWS Митева обясни, че не е била член на ИТН, а е поела конкретни ангажименти за конкретни избори, които е изпълнила.

На въпрос дали ще участва в следващи избори, тя отговори с „времето ще покаже“.

„Изборите свършиха, бях поела конкретен ангажимент за конкретни избори, участвах с цялата си енергия, играх с чест и достойнство. Аз и колегите ми доказахме думите на Кристиан Таков, че „Моралът е доброто”, посочи още тя.

За дейността на сегашния парламент Митева коментира, че поведението на парламентарните групи е странно.

„Трябва да спрем да търсим лидера и вожда, който ще ни спаси и оправи. Трябва да търсим експертите, можещите и знаещите хора“, посочи още Ива Митева и допълни, че не вижда такива в сегашното Народно събрание.

Според нея с връщането на хартиената бюлетина политиците демонстрират непоследователност. Тя подчерта, че въвеждането на машините за гласуване е намалило броя на недействителните бюлетини, както и че няма връзка между избирателната активност и гласуването с машини или бюлетини.

„Ниската избирателна активност се дължи на честотата на изборите, колкото по-често има избори, толкова повече пада активността. Това е нормална реакция на избирателя“, коментира още Митева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 10.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
1
rate up comment 12 rate down comment 2
melon
преди 1 година
Тези хора не разбраха ли, че ниската избирателна активност се дължи на това, че хората ги няма? Заминали са по света и само се водят в списъците...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още