IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодоров: В културата винаги има много работа да се свърши и тя никога не е свършена

Културата не е само изкуства и наследство, смята новият ресорен служебен министър

20:03 | 03.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Има много работа да се върши. В културата винаги има много работа да се върши и тя никога не е свършена. Такова мнение изрази новият служебен министър на културата Найден Тодоров, цитиран от БГНЕС.

По-рано през деня вторият служебен кабинет с премиер Гълъб Донев официално встъпи в длъжност. В него единственото ново име е именно това на диригента Тодоров.

"Искам да благодаря на министър Велислав Минеков за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда. Светът така устроен, че хората виждат винаги проблемите, а свършеното остава някак си на заден план. Само че като човек, който е бил в системата до този момент, аз съм видял и свършеното. Но като човек, който е бил в системата, съм видял и няколко ситуации, в които културата е била спасявана от г-н Минеков, за което изключително много му благодаря", каза Тодоров.

"Ще продължа да работя и с колегите от неговия екип, ще разчитам на тяхната помощ, а за проектите, които проф. Минеков е стартирал и все още не са завършени, ще разчитам и на неговата подкрепа за тяхното завършване", каза още новият служебен ресорен министър.

"Наричаме го Министерство на културата, а се занимаваме основно с изкуства и с наследство, но всъщност културата не е само това. Културата е начинът, по който поздравяваме хората на улицата, начинът, по който се държим един с друг. Културата е начинът, по който реагираме, когато сме съгласни и когато не сме съгласни с другите. Културата в крайна сметка е това, което прави от една група хора нация и заедно с целия екип, продължаваме да се надяваме на бъдещата подкрепа на проф. Минеков", коментира Тодоров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:09 | 03.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още