IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вятърният сектор в Германия приветства правителствено финансиране на офшорни терминали

Германската фондация за офшорна вятърна енергия изчислява, че до 2030 г. ще са необходими до 200 хектара нова площ само за изграждането на нови офшорни вятърни паркове

18:00 | 23.03.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската фондация за офшорна вятърна енергия заяви, че решението на правителството да подкрепи финансирането на разширяването на офшорния терминал е важно за постигане на целите за разширяване на вятърната енергия в морето, съобщава Ройтерс.

Фондацията заяви късно в петък, че приветства хода на правителството да допринесе за разходите за разширяване на терминала в пристанището Куксхафен, на брега на Северно море.

Правителството се съгласи да финансира разширяването с 30 хектара на офшорния терминал, заедно с провинция Долна Саксония и частната пристанищна индустрия, на цена от около 300 млн. евро, разкри правителствен говорител в събота.

„Разширяването на пристанището Куксхафен е централен проект за разширяване на възобновяемите енергийни източници“, изтъква Щефан Венцел, парламентарен държавен секретар в Министерството на икономиката и климата.

Германската енергийна асоциация BWE в сряда призова правителството да вземе предвид разходите за разширяване в своята национална пристанищна стратегия, за да изпълни плановете на страната за енергиен преход.

Министърът на транспорта Волкер Висинг каза, че федералното правителство е поело отговорност за пристанищата, включително финансово.

Германската фондация за офшорна вятърна енергия изчислява, че до края на десетилетието ще са необходими до 200 хектара допълнителна площ само за изграждането на нови офшорни вятърни паркове. Това съответства на 270 футболни игрища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 23.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още