IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Джиков: Ще има засилени проверки по време на гроздобера

Инспекцията ще се извършва от служителите на няколко институции, обясни заместник-министърът на земелието

16:30 | 27.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Планираме засилени проверки по време на активната кампания по гроздобер, която започва след края на другата седмица. За това предупреди заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на среща с Националното сдружение на българските лозари, цитиран от БГНЕС. Той уточни, че контролът ще е насочен срещу нерегламентирани търговци и стока без придружаващи окомплектовани документи.

Джиков обясни, че инспекциите ще се извършват съвместно от служителите на различни институции, като Изпълнителната агенция по лозата и виното, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), Националнатата агенция по приходите (НАП), МВР и други.

По време на срещата Джиков и браншовата органзацията обсъдиха възможността за разработване на методология за компенсиране на културите при пазарни сътресения. Ресорният зам.-министър коментира, че администрацията ще проучи вариантите за създаването й.

В рамките на дискусията бизнесът постави въпроса и за регламентираното субсидиране на гроздопроизводството на винени лозя. В отговор Джиков каза, че предложението ще бъде разгледано и ще се положат максимални усилия, за да се намери решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още