IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как България и Гърция могат да насърчат винената си култура и туризъм

Общи винени турове и маршрути ще спомогнат за привличането на много туристи, казват гръцки експерти

12:23 | 20.03.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

България и Гърция могат успешно да си сътрудничат в насърчаването на винената култура и туризма, като се използват възможностите по европейските програми, както и различни други финансови инструменти. Това посочиха Лиза Теодориду, директор на отдел “Развитие” в област Драма, Гърция, и Партена Константиниду, експерт в отдел “Търговия и туризъм” в област Драма, Гърция, в интервю за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

Те присъстваха на туристическото изложение "Ваканция и спа експо", което се проведе в рамките на миналата седмица в София и представиха възможностите за туризъм в регион Драма.

От 11 до 19 март в Драма се провежда и фестивал на виното, който привлича чуждестранни туристи всяка година, включително и от България, посочиха гостите.

Според тях туристическият бранш и винената индустрия могат да вървят ръка за ръка и двата сектора да си помагат. България, също като Гърция, има отлични вина и можем да имаме общи винени турове и маршрути, които ще спомогнат за привличането на много туристи, стана ясно още. 

"Винарските изби в нашата област са много известни. Изнасяме за цял свят, като имаме и френски сортове вина, както и гръцки. Всяка година произвеждаме милиони бутилки вино, които са известни и познати по цял свят. С помощта на известните и качествени вина бихме искали да развием винения туризъм в цялата област", казаха още те.

Този фестивал се провежда за девета поредна година. Освен вината, които се представят там, има и много други културни събития, които го съпътстват.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 20.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още