IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката верига Jumbo купи мол в Букурещ за 20 млн. евро

Компанията се готви да открие свой магазин там, който ще бъде първи за нея в търговски център в Румъния

16:35 | 27.07.23 г.
Снимка: Robert Ormerod/Bloomberg
Снимка: Robert Ormerod/Bloomberg

Гръцката верига за играчки и стоки за дома Jumbo е купила мола Liberty Center в Букурещ от гръцки банки, които са били предишни негови собственици. Цената на сделката е около 20 млн. евро, съобщава румънското издание Profit.ro, като се позовава на запознати източници.

Компанията за търговия на дребно се готви да открие първия си магазин в мол в Румъния. Тя вече има 16 хипермаркета в страната.

Liberty Center, открит през 2008 г. след инвестиция на стойност около 70 млн. евро, беше с временно наложен запор от трите банки, които финансираха строителството му - Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank и Bank of Cyprus, заради дълг от 61 млн. евро.

Миналата година търговският център обяви печалба от 3,33 млн. евро.

Jumbo вече е започнала работа по откриването на магазин в мола, който е с обща площ от 25 700 кв. м. Целият търговски център преминава през процес на преустройство. Неотдавна киното в мола, оперирано от Happy Cinema, беше затворено.

Нетните продажби на Jumbo в Румъния са нараснали с 10,11% през миналата година. Компанията планира да открие до края на годината и собствен магазин в Яш.

Гръцката компания присъства и в България и неотдавна обяви, че приходите ѝ от продажби от българските и румънските ѝ дейности са се повишили със 17% през първото полугодие спрямо същия период на миналата година. У нас тя има девет магазина и планира да отвори хипермагазин в центъра на Пловдив до края на 2023 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 27.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още