IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователната платформа Boleron планира да се листне на пазара beam през декември

20 перспективни компании ще бъдат част от четвъртото издание на програмата beamUp lab

14:53 | 03.11.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Investor Media Group
Снимка: Investor Media Group

Застрахователната платформа Boleron обяви намерението си за листване на пазара за растеж beam на Българската фондова борса (БФБ) през декември. Това стана по време на специална церемония на 2 ноември, на която БФБ и партньорите ѝ отличиха най-добре представилите се от третото издание на програмата за стимулиране на растежа на българските компании beamUp lab, съобщиха от БФБ.

Отличени са компании в следните шест категории: 

- Super Star за цялостни постижения в своята сфера - технологичната компания Office RnD;
- Moon for Investors за компания, впечатлила инвеститорите – Bаrin sports
- Sun of Community за услуги с важно значение за обществото – DreamIx
- Green Star за иновации за намаляване на въглеродния отпечатък – Harmonica
- Favourite Star за любима компания на публиката – Coherent Labs.

Boleron, която работи на българския пазар от началото на 2020 г. и към момента предлага 28 застрахователни продукта на 11 застрахователни компании, получи наградата beamUp Star.

20 иновативни и перспективни компании ще бъдат част от четвъртото издание на програмата за стимулиране на растежа на българските компании beamUp lab, съобщиха от Българската фондова борса (БФБ).

И тази година компаниите от технологичния сектор преобладават, но сред тях присъстват и производители  на суперхрани, протеинови барчета, шоколадови изделия, както и батерии и рамки за велосипеди, водородни технологии, каравани под наем и др.

Както и при предишното трето издание, и сега 80% от компаниите са преминали успешно поне един рунд на финансиране от рискови инвеститори. Общо избраните компании са набрали от рискови инвеститори над 30 млн. лв до този момент. 

Средният ръст на приходите за тези компании е над 40% за 2022 г., а при 8 от дружествата увеличението е с над 100% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 03.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още