IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse очаква загуба преди данъците за четвъртото тримесечие от около 1,6 млрд. долара

Швейцарската банка в сряда ще поиска от акционерите да увеличи капитала си

09:33 | 23.11.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Швейцарската банка Credit Suisse очаква да отбележи загуба преди данъците от до 1,5 млрд. шв. франка (1,58 млрд. долара) през четвъртото тримесечие, заяви затрудненият кредитор в сряда, докато се готви да поиска от акционерите разрешение да привлече нов капитал, съобщава Ройтерс.

„В изявлението за перспективите от 27 октомври 2022 г. банката подчерта, че предизвикателната икономическа и пазарна среда е оказала неблагоприятно въздействие върху активността на клиентите в подразделенията ѝ“, заяви втората по големина швейцарска банка.

„Инвестиционното банкиране най-вече ще бъде засегнато от значително забавяне на капиталовите пазари, което се отнася до цялата индустрия, и от по-ниска активност на бизнесите Продажби и Търговия, изостряйки нормалните сезонни спадове, както и от относителното слабо представяне на Групата“, добави банката.

Активността на клиентите остава потисната в подразделенията за управление на благосъстоянието и швейцарското банкиране, а банката очаква тези пазарни условия да продължат през следващите месеци.

Освен това изходящите парични потоци са се ускорили в началото на четвъртото тримесечие, заяви банката.

На ниво група, към 11 ноември, нетните изходящи потоци на активи са били около 6% от активите под управление в края на третото тримесечие.

В подразделението за управление на благосъстоянието изходящите потоци са намалели „значително“ от високи нива през първите две седмици на октомври, макар че още не са обърнали посоката си, и са били около 10% от активите под управление в края на третото тримесечие на 2022 г.

Credit Suisse ще проведе извънредно общо събрание по-късно в сряда, където ще поиска одобрението на увеличение на капитала в размер на 4 млрд. франка, за да финансира преструктурирането си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 23.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още