IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователният брокер SDI става част от американската финтех компания Acrisure

Сделката ще бъде финализирана до края на септември

12:05 | 02.08.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Застрахователният брокер в България SDI се присъединява към глобалния финтех лидер Acrisure. Очаква се сделката да бъде финализирана до края на септември, съобщиха от компанията, която е фокусирана в продажбата на структурирани застрахователни продукти с много точки за продажба с офиси в търговски обекти.

Американската Acrisure е глобална финтех компания, която има дейност в 21 държави и реализира годишни приходи от над 4 милиарда долара. Само за последните осем години Acrisure e пораснала над сто пъти, като от 2017 година насам осъществява средно на година над сто сделки по сливания и придобивания.

От SDI уточняват, че след сделката застрахователната компания ще запази мениджърския си екип и стратегията си за развитие, като в същото време се възползва от глобалното присъствие и международен опит на Acrisure.

Сделката с SDI се осъществява чрез полското подразделение на Acrisure – Unilink S.A., която развива бизнеса на групата в Централна и Източна Европа.

През януари 2021 г. Unilink стана мажоритарен собственик на I&G Brokers (Ай енд Джи Иншурънс Брокерс) - един от най-големите застрахователни брокери в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 02.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още