IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският Конгрес одобри ново временно споразумение за бюджетните разходи

Ултраконсервативните републиканци в Камарата на представителите не подкрепиха споразумението

08:00 | 19.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Конгресът в САЩ одобри ново временно споразумение  за удължаване на разходите, с което страната да избегне блокиране на работата на правителствените агенции, съобщи Bloomberg. С него се гарантира финансиране за работата на правителството до началото на март.

Споразумението беше одобрено с 314 гласа "за" и 108 "против" от Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес), като почти половината от републиканците не подкрепиха предложението, което дойде от Сената (горната камара на Конгреса).

Председателят на Камарата в последния момент осигури успеха на гласуването, след като отказа да допусне искането на "ултраконсервативните" републиканци в документа да бъдат включени исканията за промяна в имиграционната политика - нещо, което не се подкрепя от демократите. "Американците не дадоха мнозинство на републиканците в Камарата, за да подкрепят инфлационните разходи на Нанси Пелоси (предишният председател на Камарата -б.р.) и на провалените политики на Джо Байдън", заявиха републиканците, които отказаха да подкрепят споразумението за бюджетните разходи.

Някои от праволинейните републиканци отбелязаха и че Майк Джонсън е отстъпил от обещанието си през ноември, че няма да има повече удължавания на временните споразуменията за бюджетните разходи на САЩ. Джонсън обаче използва парите за Украйна като лост да оказва влияние на Байдън.

От Белия дом посочиха, че президентът ще подпише споразумението, касаещо разходите на САЩ, но и призова дългосрочно решение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 19.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още