IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И американските регулатори стигнаха до Three Arrows Capital

Щатската Комисия за търговия със стокови фючърси и Комисията по ценните книжа и борсите проверяват дали мениджърът е нарушил законодателството

10:38 | 18.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американските регулатори са се гмурнали надълбоко в останките на фалиралия хеджфонд Three Arrows Capital, опитвайки се да проследят случилото се по време на тазгодишния криптосрив.

Three Arrows, която бе една от най-изявените фирми в сектора, обяви фалит през юли след разпродажбата на криптовалути, подтикната отчасти и от срива на блокчейна тера.

Щатската Комисия за търговия със стокови фючърси и Комисията по ценните книжа и борсите проверяват дали мениджърът е нарушил законодателството, като е подвел инвеститорите за стабилността на баланса си и не е направил регистрации към двете агенции, съобщават източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Разследването на агенциите, които са отказали коментар за медията, може да доведе до парични глоби и други санкции за фирми и отделни лица.

Не е бил намерен за коментар и адвокатът на основателите Су Джу и Кайл Дейвис. Местонахождението на двамата остава в неизвестност. Опитът за коментар и от тях, както и от ликвидатора Teneo, не е бил успешен.

В най-успешния си период Three Arrows имаше под управление милиарди долари, което я превърна във водещ играч в криптосектора. Тя обаче понесе загуби след срива на блокчейна тера. Последвалото разпространение на криптоспада и сред по-широкия пазар попречи на фирмата да изпълнява задълженията си и впоследствие обяви фалит.

Ликвидаторите на Three Arrows са конфискували десетки милиони от активите на фирмата. Това обаче е само част от милиардите, които кредиторите ѝ, включително Voyager и Celsius, настояват, че трябва да получат.

Celsius също е обект на проверка от американските регулатори. Адвокати на компанията съобщиха този месец, че тя е получила призовка от щатския Областен съд, както и запитвания от Комисията за търговия със стокови фючърси, Комисията по ценните книжа и борсите и Федералната комисия по търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 18.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още