IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна намира временно успокоение в протоколите от Фед

С някои малки изключения цената на монетата остана над прага от 16 хил. долара дори и на фона на разширяващата се криза с FTX

11:20 | 24.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът започна празненствата за Деня на благодарността в САЩ (24 ноември), поскъпвайки на фона на насърчителните сигнали от американската централна банка, съобщава CoinDesk.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация прибавя 0,9% за денонощието към цената си минути преди 10 ч. българско време до 16 688 долара. С някои малки изключения цената на монетата остана над прага от 16 хил. долара дори и на фона на разширяващата се криза с FTX.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

За доброто настроение помогнаха протоколите от последното заседание на Федералния резерв, публикувани в сряда, които намекват, че централната банка може скоро да смекчи политиката си на лихвени повишения.

Етерът на свой ред поскъпва с 4% до 1211 долара. Повечето останали водещи криптовалути също са на зелено: рипълът поскъпва с 0,8%, а Binance Coin - с 8,5%. Доуджкойнът прибавя към цената си 0,9%, а карданото - над процент.

Широкият индекс CoinDesk Market Index (CMI) напредва с над 0,9%.

Криптоцените се движат в унисон с пазарите на ценни книжа, които завършиха сесията в сряда с ръстове. Протоколите от заседанието на Комисията по отворения пазар показаха, че ръководството на Фед изглежда склонно да забави темпа на увеличение на лихвените проценти, който е в размер на 75 базисни пункта през последните месеци.

Според Кейт Стоктън, основателка и управляващ партньор във Fairlead Strategies, ръстовете в цената на биткойна се случват на фона на „знаци“ за „краткосрочно изтощение в посока надолу“. „Имаме сигнали за обратната тенденция, които предполагат, че ще видим стабилизиране, не голям подем на облекчение, но стабилизиране за още няколко седмици“, посочи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още